Info

Prøv en trackday!

Vil du ud og prøve dig selv og din mc af på en rigtig racerbane?
- Så er du kommet til det helt rigtige sted!

Hos os får du mulighed for at komme ud med ligesindede motorcykel entusiaster til en super sjov og lærerig dag på en af nordens mange racerbaner.

Her vil man både kunne opleve konkurrence aspektet og få forbedret sin køreteknik under kontrolleret forhold i samarbejde med vores erfarne instruktører.

Nærmere information kan findes nedenfor.

Champion icon
Tire icon

Hvad kræves der for at deltage på en trackday?

For at kunne være med på en trackday er behovet minimalt og du behøver faktisk ikke engang at eje en mc.

Her er hvad der er nødvendigt for at kunne komme i gang.

Egen mc
Alle slags motorcykler er velkomne på en trackday, "sportscykler" er måske den mest udbredte type men du vil også møde naked-bikes, touringcykler, offroadere og meget andet.

Om din mc er med eller uden afgift har heller ingen betydning for om du kan være med.

Gadecykel / Registeret motorcykel
Hvis du ankommer på en gade mc handler det primært om at den skal være i teknisk god stand på alle fronter. Dvs. ingen utætheder, alt fastspændt, bremser/klodser, dæk skal være i orden mm. 

Spejle og lys skal som minimum tildækkes så medbring gerne lidt gaffatape så du er dækket ind.

Baneracer
Vi ser gerne at du trådsikre din baneracer for både din og dine medraceres skyld.

Oliefilter, olieprop, bundprop, bremsekalibre er her der skal være fokus samt at du har motorbeskyttelse monteret for at afhjælpe evt. lækage fra motoren ved styrt.

Kølervæske skal udskiftes med destilleret vand.

Støjgrænse
Vær opmærksom på at der på de fleste baner er en form for støjgrænse ved deltagelse, derfor er det vigtigt altid at maximere sin udstødning og have db-killer med i værktøjskassen, på nogen baner er db-killer endda et krav.
Dette kan du læse nærmere om inde på de gældende events.

Lej en mc

Har du en brændende lyst til at prøve kræfter af med en trackday, men ikke haft muligheden for at erhverve dig en endnu, kan du faktisk leje en.

Vores samarbejdspartner fra lejenracer tilbyder netop dette.
Mere info kan findes her

Beklædning
Fornuftigt udstyr er et must på en trackday! Det meste af det burde heldigvis allerede være at finde i din garderobe hvis du ejer en mc.

- Hjelm
- Heldragt
- Buks og jakke egnet til mc som kan lynes sammen (ingen mc-jeans/softshell)
- Handsker
- Helstøvler (med ankel beskyttelse)
- Rygskjold

Helmet
Tire icon

Hvordan foregår en trackday?

Ankomst

En typisk trackday starter med at man sætter sin mc og sit grej op i en banens pitgarager eller i eget område ude i ryttergården. Er man placeret ude i ryttergården har man ofte eget racing telt e.l. med.

Indskrivning

Dernæst er der indskrivning som foregår i banens kontortårn.
Her går man op og udfylder en tilmeldings blanket samt vælger hvilken gruppe man kunne tænke sig at starte ud i.

Hvis man ikke selv har medbragt en transponder (laptimings-device) får man udlånt en her som man placere på sin mc.

Teknisk kontrol


Før man er klar til at komme ud på banen og give den gas, skal man have sin mc godkendt af vores tekniske kontrol, som tjekker op på at bremser, styrtøj o. lign. fungere som det skal.

Førermøde

Vi starter dagen ud med et obligatorisk førermøde for alle deltagere.

Mødet består af information både inde og udenfor banen og giver nye deltagere mulighed for at sætte ansigter på ens instruktører gennem dagen og stille yderligere spørgsmål inden vi går i gang. Varighed er ca 15-20 minutter.

Ready to race

Hver gruppe vil typisk kører 6 pas af 15-20 minutter i løbet af dagen med omkring 1 times mellemrum. Der vil på nogen arrangementer også være mulighed for at prøve kræfter af i et 6 – 8 laps Sprintrace, hvor ens omgangstid op til er gældende som kvalifikation og bestemmer hvilket løb og start position man ender med.

Sammenhold

Efter en hård dag på slagmarken samles vi alle til et fest måltid i bedste viking stil med moderne mjød og kød på grillen. Her vil man have mulighed for at komme hinanden lidt nærmere på anden vis og lære sine medracere lidt bedre at kende.
Der er altid en masse erfaringer, gode råd og en god omgang røver historier rundt i krogene. - Betalingsform? Store smil og højt humør!

Time icon
Tire icon

Gruppe information

Alle deltagere bliver delt ind i 4 grupper.

Hver gruppe vil typisk kører 6 pas af 15-20 minutter i løbet af dagen med omkring 1 times mellemrum. Der vil på nogen trackdays være mulighed for at prøve kræfter af i et Sprintrace (GP-style), mere info om dette kan findes under de enkelte events.

Flags
Green flag

Grøn gruppe

Grøn er primært en instruktørført gruppe, så dette er ikke stedet man skal være hvis man vil kører race. Grøn gruppe fungere mere som et køreteknisk kursus, hvor du med hjælp fra vores erfarne instruktører lærer både dine og din motorcykels grænser at kende i sikre rammer. Her vil du lærer om bl.a. Svingteknik, ned bremsning, ideal linjen mm.

INFO TIL GADECYKLER : Din motorcykel vil som regel være dækket af din kaskoforsikring i denne gruppe. Men da dette er individuelt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, bør man tjekke op med sit eget.

Blue flag

Blå gruppe

I blå gruppe kører man frit og overhaling er tilladt. Her vil der også være mulighed for instruktør og hjælp til at få omgangstiden længere ned på den mest sikre måde. Dog skal alle overhalinger og andre manøvre man foretager sig ude på banen, altid være med god afstand og respekt for de andre førere.

Red flag

Rød gruppe

Rød er for den rutineret fører med en rimelig bane erfaring. Her vil tempoet være noget højere end i blå Overhalinger vil også være tilladt, men som altid med respekt for langsommere førere på banen.

Black flag

Sort gruppe

Sort er den absolut hurtigste gruppe og kun for rutinerede førere med meget bane erfaring.
Mange deltagere i denne gruppe kan have kørt hobby eller professionelle løbsserier og mesterskaber, så her bliver der kørt til stålet.

Tire icon

Baneracer eller gadecykel?

Alle slags motorcykler er velkomne på en trackday!

Om din mc er med eller uden afgift har faktisk ingen betydelse for om du kan være med.

Tire icon
Tire icon

Ryttergården

Ryttergården er det store areal der ligger op til banen og også her man finder banens tilhørende faciliteter som cafeteria, toiletter, bade og andet.

Det er både her man opholder sig i løbet af dagen mellem ens kørerpas og de fleste vælger at overnatte. Du vil opleve en super hyggelig stemning og fed atmosfære og du skal ikke være bleg for at komme i snak med dine medracere!

Helmet
Tire icon

Teknisk kontrol

Alle motorcykler skal igennem en teknisk kontrol inden de får adgang til banen.

Det foregår sådan at vores teknikere laver en kort gennemgang af din motorcykel og sikre at bremser, styrtøj o. lign. fungere som det skal.

Naturligvis for at sørge for at vi at både du og dine medracere får den absolut sikreste trackday.

Og hvem ved? Det kan jo være at vores teknikere opdager noget du ikke selv havde opdaget inden du drog afsted.

Technical icon
Tire icon

Overnatning

Man overnatter typisk i Ryttergården eller på et hotel i nærheden af området.

På den måde har man mulighed for at være en del af aftenens fælleskab som varmt anbefales.

Sleep icon
Tire icon

Forplejning

Motorsportsanlæggene er udstyret med et cafeteria hvor man har mulighed for at tilkøbe sig lidt mad og drikke igennem dagen.

Food
Tire icon

Send os en besked

Vil du booke en trackday, eller har du spørgsmål? Her kan du sende os en besked med detaljer, hvorefter vi vil besvare dit spørgsmål hurtigst muligt.  Du er også velkommen til at ringe til os inden for vores telefontider.

Tak! din besked er modtaget!
Der opstod en fejl. Prøv igen.